h1

Farah Karimi (GL)

Farah Karimi werd geboren in Iran. Vanaf haar vijftiende raakte Karimi geïnteresseerd in progressieve interpretaties van de Islam, zoals de feministische interpretatie van de Islam van Shariati. Tijdens haar jeugd was Karimi betrokken bij het verzet tegen Sjah Mohammed Reza Pahlavi. Karimi zag de Iraanse Revolutie als een moment waarin een socialistische interpretatie van de islam in de praktijk zou kunnen worden gebracht.  Maar tijdens de Iraanse revolutie kwam een, in de ogen van Karimi, conservatief bewind aan de macht. In 1980 verliet ze haar opleiding om zich aan te sluiten bij de Mujahedien Khalq, een links-islamistische verzetsbeweging tegen het islamitische bewind. Ze hield zich binnen de Mujahedien Khalq bezig met het afluisteren van politieberichten.

In 1983 vluchtte ze via Irak naar Duitsland. In Duitsland kreeg ze politiek asiel op een gedeeltelijk vals vluchtverhaal. Tussen 1985 en 1986 werkte Karimi voor de Mujahedien Khalq in Parijs waar ze valse vluchtverhalen ontwikkelde. In 1986 brak ze definitief met Mujahedin Khalq en in 1989 vestigde ze zich met haar gezin in Nederland.

Bij de verkiezingen van 1998 werd Karimi verkozen in de Tweede Kamer voor GroenLinks. Toen ze actief werd bij GroenLinks verzweeg ze haar betrokkenheid bij de Mujahedien Khalq. Ze ondernam ook een initiatief om vrije Iraanse media, Rooz and Radio Zamaneh, te ondersteunen met 15 miljoen euro. Dit werd eind 2004 unaniem door de Tweede Kamer gesteund. Karimi stelde zich niet meer beschikbaar voor de verkiezingen van 2006. Karimi reisde voor haar werk naar vele conflictgebieden. In mei 2005 bezocht zij leden van de oppositie in Iran. Ze werd op het vliegveld van Teheran ondervraagd. Ook werden er gegevens uit haar agenda gekopieerd. Dit leidde tot een formeel protest van minister Bot bij de Iraanse ambassadeur. De rode draad in haar kamerwerk vormden mensenrechten en het internationaal recht in het Nederlandse buitenlandse beleid. Ze heeft altijd bijzondere aandacht gehad voor het conflict tussen Israel en Palestina en de ontwikkelingen in Afghanistan en Iran. Ze schreef hierover in Het geheim van het vuur en in Slagveld Afghanistan (2006).

Begin 2007 ging Karimi voor het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties werken. In november 2007 werd ze benoemd tot algemeen directeur van Oxfam Novib.

bron: Wikipedia Nederland

links met andere linkse activisten…

  1. Nederland Bekent Kleur -> Rene Danen, Groen Links kamerlid & Internationale Socialisten.
  2. Nederland Bekent Kleur -> Miriyam Aouragh, Internationale Socialisten.
  3. Genoeg is Genoeg -> Tofik Dibi, thans 2de kamerlid GroenLinks & bestuurslid HTIB, nauwe banden met de Internationale Socialisten.

Conclusie

Farah Karimi zit vol leugens, niet gek als je leest dat ze professioneel valse vluchtverhalen ontwikkelde. Ze verkreeg zelf politiek asiel door een vals vluchtverhaal. Ook na de laatste aantijgingen door de PVV probeert ze er weer onderuit te komen met leugens. Wie geloofd haar dan nog met al die leugens? Ik absoluut niet! Wie zegt dat ze niet nog steeds is verbonden met de Mujahedin Khalq of een andere extremistisch clubje? En dat heeft dan de controle over 420 miljoen euro aan belastingcenten voor de komende 5 jaar. Als ik Mark Rutte was, gaf ik Oxfam Novib helemaal NIETS meer!

Advertenties
%d bloggers liken dit: