h1

Oxfam Novib

2 november 2010

Ontwikkelingshulpclub Oxfam Novib moet een aanzienlijk deel van zijn personeel ontslaan, omdat de organisatie vanaf 2011 minstens 30 miljoen euro minder subsidie krijgt. Van de 350 voltijdsbanen worden er minstens 45 geschrapt. Desondanks de forse bezuinigen krijgt de organisatie nog steeds 420 miljoen euro aan subsidie. De PVV ziet liever echter dat Oxfam Novib helemaal geen subsidie meer krijgt…

PVV kamerlid Driessen – „Subsidieslurper” Oxfam Novib verleent ondersteuning aan een deel van de anti-Israëlbeweging enaan het politieke proces tegen Geert Wilders…”

Directeur Farah Karimi van Oxfam Novib stelt dat de PVV op de feiten moet letten.

“Oxfam Novib steunt niet de anti-Israel beweging. Wij zijn onafhankelijk en onpartijdig. Wij steunen organisaties aan beide kanten van het Israëlisch-Palestijnse conflict en richten ons op respect voor mensenrechten. Van financiering van het proces tegen Wilders is geen sprake, dat is echt lariekoek.” Oxfam laat weten dat door het besluit meer moet worden bezuinigd dan voorzien. “We schrappen meer arbeidsplaatsen en de directie levert salaris in.”

Klopt dat wel wat Farak Karimi (oud 2de kamer lid voor GroenLinks) beweert? Eh keihard NEE!

Rene Danen (GroenLinks 2de kamer lid) en Mohammed Rabbae (oud GroenLinks fractie voorzitter) hebben beiden aangifte gedaan in 2008 tegen Geert Wilders wegens discriminatie en het aanzetten van haat. Rene Danen deed dat voor de stichting ‘Nederland Bekent Kleur‘ (NBK) en heeft in hetzelfde jaar (2008) subsidie ontvangen van Oxfam Novib. Miriyam Aouragh (Internationale Socialisten) is ook van de NBK en neemt plaats in de Round Table adviesorgaan van Oxfam Novib. Je kan dus met zekerheid vast stellen dat Oxfam Novib en de NBK zeer nauw met elkaar verbonden zijn. Het is typisch dat in hetzelfde jaar van de aangifte er vanuit Oxfam Novib een betaling is verricht naar het NBK. Ook 2de kamerlid voor GroenLinks Tofik Dibi (bestuurslid van de HTiB) is betrokken bij de aangifte van Geert Wilders, de HTiB is immers een van de partijen die een aanklacht indiende. Ook Tofik/HTiB hebben geld ontvangen van Oxfam Novib, minimaal 3 keer! Alle giften waren niet opgenomen in het jaarverslag van Oxfam Novib terwijl we het via Linkis.nl hebben kunnen vaststellen dat deze subsidies voor 100% zijn toegekend. We kunnen echter niet met zekerheid zeggen of er nog meer donaties zijn gedaan richting een van deze organisaties door de geheimzinnigheid van Oxfam Novib, het vermoeden is er wel…

zie ook ‘Oxfam Novib is Anti-Geert Wilders‘.

Oxfam Novib steunt inderdaad beide kanten van het Israëlisch-Palestijnse conflict en richten zich op respect voor mensenrechten. Lees wel, de mensenrechten volgens een bevooroordeelde linkse socialistische oogpunt en niet vanuit een objectieve hoek. Ze vergeet ook erbij te vermelden dat alleen Israelische organisaties worden gesteund die Pro-Palestijns zijn en tegen de nederzettingen. De conservatieve Joodse groeperingen, de vijand van de Palestijnen, krijgen niets. Dat noemen ze dus selectieve moraliteit! Oxfam Novib (en Oxfam International) houdt van de Palestijnen en iedereen die zich daarbij aansluit, krijgt geld! Zo simpel is het.

zie ook ‘Oxfam Novib is Anti-Israel‘.

Denk dat het wel heel erg duidelijk is dat Oxfam Novib en Farah Karimi een eigen POLITIEK AGENDA hebben. Als moslim heeft ze duidelijk de partij gekozen voor de Palestijnen en ze worden zelfs gefinancieerd met ons belastinggeld om hun propaganda verder te verspreiden. Ze heeft daarmee de onafhankelijkheid van de Nederlandse rechtstaat in deze moeilijke kwestie ernstige schade toegebracht. Het zou haar juist enorm gesierd hebben als Oxfam Novib zich afzijdig had gehouden rondom gevoelige kewesties als het Israëlisch-Palestijnse conflict. Ze zijn beiden verkeerd en goed bezig, hoe je het ook bekijkt!

De feiten zijn duidelijk, ook al ben je het niet eens met de PVV, ze hebben 100% gelijk over de Oxfam Novib!

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: